| 1. Asigurarea condițiilor de securitate în muncă |
| 2. Aplicarea prevederilor legale referitoare la protecția mediului/animalelor |
| 3. Alegerea și analiza zonei de amplasare a culturii |
| 4. Aplicarea îngrășămintelor chimice și organice |
| 5. Pregătirea terenului/solului/substratului de cultură |
| 6. Însămânțarea și plantarea/transplantarea culturilor |
| 7. Realizarea lucrărilor de îngrijire a culturilor |
| 8. Recoltarea culturilor |
| 9. Depozitarea produselor |
| 10. Pregătirea spațiilor de cazare pentru animale |
| 11. Asigurarea materiilor prime furajere |
| 12. Hrănirea animalelor |
| 13. Îngrijirea animalelor |
| 14. Gestionarea procesului de reproducere a animalelor |
| 15. Îngrijirea tineretului |
| 16. Identificarea și marcarea animalelor |
| 17. Identificarea pentru valorificarea prin vânzare a unor categorii de animale și a producțiilor animaliere |
| 18. Promovarea produselor |
| 19. Comercializarea produselor |
| 20. Stabilirea relației cu clienții |
| 21. Instruirea lucrătorilor la locul de muncă |