Competente – bucatar

Bucatar

1. Aplicarea normelor de securitate și sănătate în muncă și a reglementărilor în domeniul situațiilor de urgență specifice bucătăriilor și spațiilor anexe aferete
2. Aplicarea normelor igienico- sanitare specifice bucătăriilor și de siguranța alimentelor
3. Aplicarea normelor de protecție a mediului, prevenirea risipei alimentare și a deșeurilor alimentare
4. Respectarea drepturilor consumatorului cu referire la cantitatea/ calitatea/ prezentarea preparatelor
5. Aplicarea noțiunilor de bază despre comunicare, comportament profesional, lucru în echipă și psihologia consumatorului specifice domeniului turismului și alimentației
6. Aplicarea principiilor nutriției sănătoase și echilibrate
7. Asigurarea calității materiilor prime și auxiliare, a semipreparatelor și preparatelor culinare
8. Aplicarea noțiunilor de bază despre organizarea activităților specifice în bucătărie
9. Efectuarea operațiilor primare asupra materiilor prime și auxiliare
10. Realizarea semipreparatelor culinare
11. Realizarea preparatelor culinare
12. Prezentarea estetică a preparatelor culinare
13. Aplicarea noțiunilor de evidență operativă specifice activității din bucătărie