Bucatar
1. Aplicarea normelor de securitate și sănătate în muncă și a reglementărilor în domeniul situațiilor de urgență specifice bucătăriilor și spațiilor anexe aferete |
2. Aplicarea normelor igienico- sanitare specifice bucătăriilor și de siguranța alimentelor |
3. Aplicarea normelor de protecție a mediului, prevenirea risipei alimentare și a deșeurilor alimentare |
4. Respectarea drepturilor consumatorului cu referire la cantitatea/ calitatea/ prezentarea preparatelor |
5. Aplicarea noțiunilor de bază despre comunicare, comportament profesional, lucru în echipă și psihologia consumatorului specifice domeniului turismului și alimentației |
6. Aplicarea principiilor nutriției sănătoase și echilibrate |
7. Asigurarea calității materiilor prime și auxiliare, a semipreparatelor și preparatelor culinare |
8. Aplicarea noțiunilor de bază despre organizarea activităților specifice în bucătărie |
9. Efectuarea operațiilor primare asupra materiilor prime și auxiliare |
10. Realizarea semipreparatelor culinare |
11. Realizarea preparatelor culinare |
12. Prezentarea estetică a preparatelor culinare |
13. Aplicarea noțiunilor de evidență operativă specifice activității din bucătărie |