Despre noi

Gaseste un job care sa iti placa si nu vei munci o zi in viata ta.

Daca pana acum grijile vietii sau diverse piedici nu ti-au permis sa te califici in meseria pe care ai practicat-o, venim in sprijinul tau.  Iti oferim posibilitatea sa investesti in viitorul tau!

CERTIFICATE DE COMPETENTE PROFESIONALE


CENTRUL DE EVALUARE SI CERTIFICARE A COMPETENTELOR ASOCIATIA EDA

“Centrul de Evaluare si Certificare a Competentelor Profesionale” este o entitate autorizata sa organizeze procese de evaluare si sa certifice competentele profesionale obtinute pe alte cai decat cele formale.
Evaluarea  acestor cunostinte este cea mai rapida modalitatea prin care persoanele pot obtine o calificare  in conditiile in care au cunostinte intr-o meserie dar nu detin un certificat care sa ateste acest lucru.
“Centrul de Evaluare si Certificare a Competentelor Profesionale” se adreseaza  acelora dintre dumneavoastra care doresc sa isi evalueze si certifice cunostintele si aptitudinile detinute, daca aveti deja experienta in domeniul in care doriti sa fiti certificat.
La aceste evaluari ( examene)/teste se pot inscrie persoanele care au experienta si stapanesc o meserie dar nu detin o diploma care sa ateste cunostintele profesionale.
Procesul de evaluare este o alternativa la cursul de calificare, diplomele fiind recunoscute la nivel national (Autoritatea Nationala pentru Calificari) si european ( toate tarile Uniunii Europene).
Persoanele care au experienta practica, dar nu au obtinut o calificare pe cale formala (sa fi urmat cursuri/ programe de formare profesionala), pot solicita evaluarea si recunoasterea de competente profesionale.

 

Ce presupune calificarea prin evaluare?

Procesul de evaluare presupune colectarea informatiilor necesare pentru stabilirea competentelor profesionale, in raport cu cerintele standardului ocupational corespunzator ocupatiei respective.
Certificatul de competente profesionale, acordat candidatului declarat competent in urma procesului de evaluare, are aceeasi valoare ca si certificatul de absolvirerespectiv de calificare, cu recunoastere nationala si internationala, eliberat in sistemul de formare profesionala a adultilor.
Certificatul de competente profesionale este recunoscut de Autoritatea Nationala pentru Calificari, Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si de toate tarile Uniunii Europene

Avantaje:

Evaluarea competentelor profesionale are avantajul obtinerii certificarii intr-un timp mai scurt, fara a afecta programul de lucru al candidatului.

Alte avantaje ale obtinerii certificatului de competente profesionale:

a) acordarea dreptului legal de a lucra, conform normelor in vigoare din domeniul muncii, formarii profesionale si turismului

b) posibilitatea de a urma cursuri de specializare si perfectionare – o sansa in dezvoltarea carierei (exemple: Bucatarul poate sa se specializeze Bucatar Sef si Bucatar specialist/dietetician, Admnistratorul pensiune poate obtine Brevet de Turism)


Specimen de diploma